Βάψτε φυσικά τα πασχαλινά αυγά | Video

Κόκκινα αυγά του Πάσχα - φυσικό χρώμα

Βάφουμε τα Πασχαλινά κόκκινα αυγά όπως παλιά

Ριζάρι και Παντζάρι, δύο απλά υλικά που δίνουν υπέροχα κόκκινα αυγά είναι φυσικά, μη τοξικά και δεν μπορεί να τα συναγωνιστεί καμία σύγχρονη βαφή αυγών. Η γνώση μέσα από τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει.

Η διαδικασία είναι απλή και θα μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή για κόκκινα αυγά δοκιμασμένη και αποτελεσματική όπως θα δείτε στο video που ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο Youtube.

ΥΛΙΚΑ
• Αυγά
• 40γρ. Ριζάρι
• 1 μεγάλο παντζάρι
• Ένα φλιτζανάκι ξύδι
• Κεραλοιφή ή λίγο ελαιόλαδο (για το γυάλισμα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα καθαρίζουμε καλά τα αυγά μας με σαπούνι για να έχουμε ένα ομοιόμορφο χρώμα χωρίς δυσχρωμίες. Σε μια κατσαρόλα με πετσέτα, τοποθετούμε προσεκτικά τα αυγά μας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην σπάσουν. Στο νερό ρίχνουμε και το ξύδι το οποίο «τρώει» ελαφρά το τσόφλι και έτσι βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση της χρωστικής.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ριζάρι σε μέτρια φωτιά, και μόλις αρχίσει να χρωματίζει το νερό ρίχνουμε το παντζάρι, αφού το έχουμε κόψει σε ροδέλες. Αφαιρούμε το ριζάρι και το παντζάρι και με προσοχή βάζουμε τα αυγά μέσα στον χρωματιστό ζωμό και φροντίζουμε να τα σκεπάζει εντελώς. Τα αφήνουμε λίγες ώρες – Μπορούμε να αφήσουμε και όλο το βράδυ – και μόλις πάρουν χρώμα, τα αφαιρούμε με προσοχή και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητική επιφάνεια.

Μόλις στεγνώσουν μπορούμε να τα γυαλίσουμε με λίγη κεραλοιφή ή ελαιόλαδο για να δώσουμε ζωντάνια στο χρώμα!

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα.

Λίγες πληροφορίες για το ριζάρι
Το ριζάρι είναι ένας αυτοφυής θάμνος που επισήμως ονομάζεται Rubia tinctorum (Ρούβια η βαφική ή Ερυθρόδανο. Η ρίζα του εμπεριέχει αλιζαρίνη και είχε μεγάλη αξία στο παρελθόν καθώς με αυτό παρασκεύαζαν ανεξίτηλη κόκκινη χρωστική που ήταν κατάλληλη για νήματα ενώ η χώρα μας πριν από 3 αιώνες ήταν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς.

Όσο η καθημερινότητά μας κατακλύζεται από εύκολες βιομηχανοποιημένες λύσεις εις βάρος της υγείας μας και του περιβάλλοντος, τόσο θα πρέπει να προσπαθούμε να αναζητούμε φυσικές εναλλακτικές.

Η επιλογή είναι δική μας
#GoNatural

Γραφτείτε στο κανάλι: Youtube/Olea-soap.gr

Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα φυσικά μυστικά γι'αυτό μην ξεχνάτε να μας ακολουθήσετε στα :
https://www.facebook.com/OleaCretanSoaps
https://twitter.com/oleasoap
https://www.instagram.com/olea_soaps/
https://www.pinterest.com/oleasoaps/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *