Αντιμετωπίστε τη μούχλα φυσικά και οικονομικά!

Το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει σχέση με τα προϊόντα μας, όμως ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία μας στο να αναζητάμε φυσικούς τρόπους καθαρισμού, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία μας. Η μούχλα -ειδικά τους χειμερινούς μήνες- μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα σημεία του σπιτιού όπως π.χ. στο μπάνιο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα για την αντιμετώπιση της μούχλας τα οποία όμως επιβαρύνουν το περιβάλλον, είναι τοξικά για την υγεία μας και κοστίζουν αρκετά. Ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος και απόλυτα οικονομικός τρόπος είναι με τη χρήση μαγειρικής σόδας.

Οδηγίες:
Διαλύστε 1 μέρος σόδας με 1.5 μέρος ζεστό νερό και με ένα σφουγγάρι περάστε την προβληματική επιφάνεια. Τρίψτε ελαφρά και θα δείτε τη μούχλα να εξαφανίζεται. Για δυσπρόσιτα σημεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία παλιά οδοντόβουρτσα. Ετοιμάστε και νέο καθαρό διάλυμα σόδας για να ξεπλύνετε την επιφάνεια. Μην ξεβγάλετε με νερό καθώς η σόδα είναι άοσμη και άχρωμη, ενώ
το αλκαλικό περιβάλλον που δημιουργεί, εμποδίζει την επανεμφάνισή της μούχλας.

natural_cleaning_tips

Εδώ μπορείτε να δείτε πως με μία εφαρμογή αφαιρέθηκε η μούχλα από μία προβληματική περιοχή μπάνιου. Δυστυχώς αν η μούχλα εμφανιστεί σε σημεία με σιλικόνη στεγάνωσης, δεν μπορεί να αφαιρεθεί καθώς αναπτύσσεται εσωτερικά. Η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση της σιλικόνης με νέα και προσπαθήστε να διατηρήσετε την υγρασία σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Μη ξεχνάτε ότι περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας καθώς και τα δικά σας “μυστικά” για υγιεινή καθαριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *