Σαπουνια ελαιολαδου. Δείτε αν φροντίζετε σωστά το δέρμα σας

Σαπουνια ελαιολαδου, η φυσική λύση για υγιεινή καθαριότητα

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και ο ρόλος του είναι να προστατεύει τον οργανισμό μας τόσο από εισβολείς όπως μικρόβια, βακτήρια κλπ όσο και από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως υγρασία/ξηρασία, μεταβολές θερμοκρασίας, ακτινοβολία κλπ. Γιαυτό η και η διατήρηση της υγείας του δέρματος είναι πολύ σημαντική.


Όμως φροντίζετε πραγματικά το δέρμα σας;

Η σύγχρονη εποχή και το marketing μας δίδαξε ότι ο καθαρό δέρμα = υγιές δέρμα.
Πόσο όμως ισχύει αυτό; Μήπως όταν μπαίνουμε στο μπάνιο αντί να καθαρίζουμε το δέρμα μας το φορτώνουμε με επικίνδυνες για την υγεία χημικές ουσίες; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Σίγουρα η καθαριότητα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την υγεία του δέρματος, αρκεί βέβαια να γίνεται σωστά.
Οι περισσότεροι ώς κριτήριο για την αγορά ενός σαπουνιού-αφρόλουτρου έχουν τον πλούσιο αφρό το υπέροχο άρωμα ωκεανού (?) την συσκευασία κλπ. και σε όλους μας έχει τύχει να συναντήσουμε κάποιον στο supermarket που ανοίγει τα καπάκια από τα αφρόλουτρα για να αποφασίσει ποιό άρωμα του αρέσει. Λάθος! 

Τα υπέροχα αρώματα προέρχονται (συνήθως) από επιβλαβείς χημικές ουσίες ενώ ο πλούσιος αφρός δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στη καθαριστική ικανότητα. Θα έχετε προσέξει άλλωστε ότι τα πλυντήρια ρούχων καθαρίζουν αποτελεσματικά χωρίς αφρό!

Επιπλέον στα προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου χρησιμοποιούνται και άλλα χημικά (δείτε τις ετικέτες στη πίσω πλευρά) που είναι απαραίτητα για την συντήρηση αλλά και την ωραία κρεμώδη/λαμπερή εμφάνιση του αφρόλουτρου. Σκεφθείτε λοιπόν ότι όλες αυτές οι ουσίες κυλάνε καθημερινά και ποτίζουν το σώμα σας, κάθε φορά που κάνετε ντους. Αν προσθέστε και τις ουσίες που απορροφά το δέρμα σας (εκτός μπάνιου) όπως για παράδειγμα από αρώματα ή από τα ρούχα σας που μοσχομυρίζουν από το συνθετικό μαλακτικό πλυντηρίου, θα διαπιστώσετε ότι την αίσθηση καθαριότητας την πληρώνει πολύ ακριβά ο οργανισμός σας.

Η ζημιά όμως δεν σταματάει εδώ.
Τα περισσότερα προϊόντα είναι τόσο σκληρά που ξεκληρίζουν στην κυριολεξία την φυσική πανίδα που κατοικεί και προστατεύει το δέρμα σας, δίνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο για μυκητιάσεις και άλλες δερματοπάθειες.
Πόσο τελικά φροντίζετε την υγεία της επιδερμίδας σας;

Τα πράγματα είναι απλά και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζoυμε.
Φροντίστε το δέρμα σας με τα φυσικά προϊόντα που παράγονται με αγάπη και αγνά υλικά.

Δοκιμάστε τα χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου της OLEA και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τα αλλάζετε με τίποτα.

Ακολουθήστε μας και στο instagram @olea-soaps για ακόμα περισσότερα μυστικά ομορφιάς και υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *